De trainer

De training wordt verzorgd door dr. Ivan Nyklicek, psycholoog en mindfulness trainer (gecertificeerd  VMBN Categorie 1).

       Ivan Nyklicek is vanaf 1996 bezig met vormen van mindfulness training met name Zen en inzichtsmeditatie (vipassana). Voor het kunnen geven van de Mindfulness Stress-Reductie Training heeft hij in juni 2005 een Intensive Professional Training gevolgd in Rhinebeck, VS, bij dr. J. Kabat-Zinn, de bedenker van de methode. Van de bijscholingscursussen heeft hij onder andere in november 2008 Interpersonal Mindfulness Training gevolgd van Gregory Kramer (Metta Foundation) en Florence Meleo-Meyer (Center for Mindfulness) in Amherst, Massachusetts, VS en verschilende vervolgopleidingen bij Seetrue Mindfulness Trainingen.  

       Al sinds september 2005 verzorgt hij deze mindfulness training, als een van de eerste trainers in Tilburg. Jaarlijks begeleidde/begeleidt hij 3-7 groepen van 7-14 personen (bij elkaar nu ca. 900 deelnemers). Zijn aanpak kan gekenmerkt worden door een luchtige no-nonsense benadering: mindfulness leert je onbevangen met beide benen op de grond staan, er is niets zweverigs aan. Sterker nog: volgens Ivan is mindfulness eigenlijk juist een anti-zweef-methode. Je leert namelijk minder te zweven tussen alle automatische gedachten. Dat geeft echte innerlijke vrijheid.  

Naast de mindfulness training verzorgt Ivan ook workshops en lezingen over het onderwerp. 

       Daarnaast is hij gedragswetenschapper en universitair hoofddocent Medische en Klinische Psychologie aan Tilburg University. In samenwerking met collega's en studenten doet hij ook onderzoek naar deze training  (zie onder Onderzoek).

 

Voor meer informatie over de training, klik hier.